Savjetni centar

Savjetni centar

Preporučeni plan

Topla ćokolada

Topla ćokolada

Zašto čekati zimu? Šoljica tople čokolade može biti savršen napitak u hladnom jesenjem danu. Zadovoljite se ovom alternativom, zdravijom proteinskom verzijom originala.

Cioccolato caldo bukvalno značno "topla čokolada" na talijanskom jeziku, ali je značajno drugačija od klasične tople čokolade. Cioccolato caldo je gust. Bogat. Taman. Jako ukusan. I veoma jakog ukusa.

Ovaj visokoproteinski recept daje odličan rezultat. Sladak je, ali bez šećera i sa malim udjelom ugljikohidrata i u isto vrijeme prenatrpan proteinima. Evo recepta.

Sastojci:

2 šolje mlijeka (sa što manje masti)

1 supena kašika kikiriki putera

1/4 šolje Cellucor Core Whey proteina okus čokolada

2-3 supene kašike 100% kakaovog praha (u zavisnosti od toga koliko "čokoladno" želite da bude)

 1/2 supene kašike Xanthan Gum (ili drugog zgušnjivača)

Upustvo: U posudu, stavite zajedno mlijeko, protein, xantahn gum, kakaov prah, i kikiriki puter. Zatim zagrijavajte do srednje temperature dok ne dobijete jednaku masu. Skinite sa vatre kada se dovoljno zagrije, ne dopustite da provri (neka bude toplo toliko da možete dohvatiti rukom). Ako previše čekate i smjesa prokuha, počeće se zgrušnjavati. Uživajte!

Hranjivost po šoljici:

Kalorija: 216

Masti: 7g

Ugljikohidrati: 14g

Proteini: 24g

 

Podijeli