Savjetni centar

Savjetni centar

Preporučeni plan

Piletina sa roštilja, ananas i paprika

Piletina sa roštilja, ananas i paprika

Sastojci:

150 grama pilećih prsa

1 supena kašika senfa

 1/2 šolje instant riže

1/2 šolje svježe isječenih ananasa

1/2 šolje isječenih paprika

Začini za poboljšanje okusa: 1 supena kašika kumina, 1 prstohvat morske soli, biber

Upute:

Isjeckajte pileća prsa na sitnije komadiće. Zatim, prelijte senfom komadiće pilećih prsa i dodate začine. Isjeckajte papriku i svježi ananas. Stavite tavu na srednje zagrijanu platu i pošpricajte tavu sa kokosovim uljem. Dodajte pileća prsa u tavu i pecite ih sa svih strana. Kada piletina bude skoro gotova, povećajte temperaturu te ubacite ananas i papriku. Budite oprezni da vam ananas ne pusti previše soka u tavu. Miješajte brzo sa drvenom kašikom, povremeno dopuštajući ananasu i paprici da poprime smeđu boju. Ovo traje između 3 i 5 minuta. Budite oprezni da ne prepržite pileća prsa.Servirajte preko riže i uživajte.

Hranjive vrijednosti:

Kalorija: 342

Masti: 4 g

Ugljikohidrati: 40 g

Proteini: 38 g

 

Podijeli