Savjetni centar

Savjetni centar

Preporučeni plan

Mikronutrijenti podstiću izvedbu

Mikronutrijenti podstiću izvedbu

Mnogi sportisti razumiju da proteini obnavljaju i izgrađuju mišiće,dok karbohidrati pružaju energiju. Neki čak računaju u gram količinu makronutrijenata koju trebaju konzumirati na dane treninga i dane odmora. Nedavno istraživanje objavljeno u Dnevniku Prehrane pokazuje važnost uloge koju mikronutrijenti igraju u fizičkoj izvedbi.

Znanstvenici su suplementirali dnevnu prehranu djece od 7 do 10 godina sa 19 vitamina i minerala. Nakon 120 dana njihov kapacitet je testiran kroz 20-metarsko trčanje,snagu stiska i snagu podlaktice. U usporedbi sa standardnim mjerenjima i sa grupom subjekata koji nisu primali mikronutrijente suplementisani učenici su imali značajno unaprijeđen aerobni kapacitet i izdržljivost.

True Strength Moment: kao aktivnoj odrasloj osobi potrebno vam je više proteina i krabohidrata nego manje aktivnima. To je zbog toga što sagorijevate više kalorija i koristite više nutrijenata nego prosječan čovjek. Ova studija pokazuje da vitamini i minerali također imaju vitalnu ulogu u vašem pokušaju da budete na vrhu. Zimska prehrana ponekad može biti osiromašena ovim sastojcima zato ne zaboravite da uključite dnevnu dozu multi-vitamina.

Podijeli