Savjetni centar

Savjetni centar

Preporučeni plan

Koji je najbolji bodybuilding program za brzo dobijanje mišične mase

Koji je najbolji bodybuilding program za brzo dobijanje mišične mase

Ukoliko pročitate šta vam imamo za reći možete uštedjeti mnogo vremena i novca, a dobiti efekat koji želite. Veću mišićnu masu!

 

Šta dobar program za dobijanje mišićne mase podrazumijeva?

Mnogi misli da je dizanje utega jedina neophodna vježba, i jedini način da povećamo mišićnu masu.  Istina, dizanje utega jeste jedna od ključnih komponenata u dobijanju mase, ali usmjeravanje na samo jedno područje dugoročno ne daje željene rezultate.

Ukoliko zaista želite dobiti na mišićnoj masi i postići savršene rezultate onda pažnju morate obratiti na:

-        Ishranu

-        Pravilan oporavak

-        Na navike treniranja

-        Korištenje suplemenata

 

Ishrana je najbitniji dio

Svako ko se bavi bodybuildingom zna da je prosto nemoguće efektivno trenirati uz lošu dijetu. Tijelu je neophodna određena količina kalorija i makronutrijenata za povećanje mišićne mase.  Ukoliko želimo dobiti na masi moramo znati koliko i kada jesti.

 

Nije se bitno samo odmoriti, bitno je znati i kako to učiniti

Mnogi misle da se odmoriti znači leći ili spavati nakon urađenog treninga. Spavanje je svakako prioritet, ali tijelu su nakon napornog treninga potrebne i dodatne hranjive tvari kako bi se maksimalno oporavili. Tijelu trebamo osigurati potrebne nutrijente koji će mu omogućiti da započne proces oporavka i izgradnje tkiva. Također, treba nadomjestiti nutrijente izgubljene za vrijeme treninga. Tu značajna uloga pripada suplementima kao što su kreatin, glutamin i protein. Uz ove suplemente postići ćete brži oporavak. Optimum Nutrition je za Vas pripremio Hydrobuilder, idealan «Sve u jedan» suplement koji potiče iz popularne «Platinum» serije i koji sadrži idealan omjer proteina iz više izvora, 5 grama kreatina, 13.5 g BCAA, glutamin, betain, arginin, citrulin itd. Više o Hydrobuilderu ovde.

 

Važno je znati kada konzumirati Nutrijente

Kako bi pospiješili svoje rezultate mnogi misle da suplemente mogu konzumirati prema vlastitom nahođenju, onda kada oni to žele. Zapravo je najbolji bodybuilding program onaj koji ti tačno nalaže kada ćeš ih konzumirati i u kojim količinama.

Uzimajući suplemente u pravo vrijeme možete osvariti napredak i dobiti na masi, što se posebno odosi na napredne bodybuildere.

 

Ako želiš izgledati kao bodybuilder onda treniraj kao ON

 

Način na koji trenirate također utiče na to koliko ćete mišićne mase dobiti i za koje vrijeme. Postoji mnogo načina kako da zadržite i povećete svoju masu i bez prevelikog stresa pospješitee svoj razvoj. To svakako ne znači samo dizanje utega od tačke A do tačke B.

Ukoliko budete obratili pažnju na sva područja o kojima smo prethodno govorili, moći ćete postići zadovoljavajući efekat u teretani, a neće vam biti potrebno ni mnogo vremena.

 

 

Podijeli