Savjetni centar

Savjetni centar

Preporučeni plan

CLA

CLA

Konjugirana linolenska kiselina je blago izmjenjen oblik linolenske kiseline (LA), omega-6 masne kiseline vrlo važne za ljudsko zdravlje. Omega-6 masne kiseline se deriviraju iz hrane, naročito iz mesa i mliječnih proizvoda. Prema tome, zaključujemo da je CLA sastavni dio mesa i mliječnih proizvoda.

Znanstveni interes za CLA prvi put se pojavio 1988. godine kada je Sveučilište Wisconsin otkrilo njeno anti-kancerogeno djelovanje u studiji na štakorima hranjenim prženim hamburgerima. Ljudsko tijelo nije sposobno proizvesti CLA, ali ju može dobiti iz hrane kao što je punomasno mlijeko, maslac, govedina i janjetina.

Konjugirana linolenska kiselina je vrlo snažan anti-oksidans, anti-kancerogenat, anti-katabolit i vrlo moćan pojačivač imunog sustava. Postoje još neka svojstva i zadaće CLA, a ovo su samo neki od njih: potpomaže u sagorijevanju masnoća, gradi i održava čisto mišićno tkivo, borac protiv raka itd.

Neke od najpoznatijih prednosti CLA kao suplementa su:

Suplementiranje CLA-om se pokazalo vrlo važnim u povećanju mišićnog u odnosu na masno tkivo, na smanjenje masnih naslaga (pogotovo na abdomenu) i u poticanju mišićnog rasta. CLA potiče ove reakcije smanjenjem tjelesnih masnoća povećavajući osjetljivost inzulina kako bi masne kiseline i glukoza prošli kroz membranu mišićne stanice daleko od masnog tkiva. Direktna posljedica je i veći omjer mišićnog u odnosu na masno tkivo.

Nesavladiv dokaz također ukazuje da CLA može potpomoći mladoliku metaboličku funkciju i smanjiti tjelesnu masnoću. Jedinstven mehanizam, kojim nas ova masna kiselina štiti od bolesti, čini je važnim dodatkom u bilo kojem suplementarnom programu.

 

Podijeli